Har glömt

Har ju glömt visa tårtorna. Förstas gången jag provat marshmallowfondat och första gången jag testat annorlunda fyllningar. Så man lär sig av sina misstag. Jag tyckte inte tårtorna blev superbra. Men vet vilka misstag jag inte ska göra om till nästa gång.





Marshmallowdondat (MMF)

Smörj in en microsäker skål med cocosfett eller matolja.
Lägg i 150g marshmallow och tillsätt 2 tsk vatten.
Micra några sekunder och rör om, upprepa tills du fått en jämn smet. Glöm ej att fetta in skeden innan du rör om. Blir väldigt kladdigt annars.

Tillsätt sedan florsocker och arbeta in i smeten tills du får en deg, ca 4 dl florsocker.
Gnid in arbetsyta med olja/fett samt händer och knåda degen. Tycker du degen blir för torr så tillsätt mer olja. Blir degen för kladdig, tillsätt florsocker. Tillsätt även karamellfärg eller pastafärg om du vill färga degen.
Förslut väl i plastfolie eller plastpåse och låt degen vila minst 2 timmar i kylskåp innan man använder den

MFF är ett bra alternativ till marsipan om man är nötallergiker. Och om man vill göra figurer och använda olika färger.

Tårtbottnar

                               

Måtte tårtbottnarna hålla måttet......



RSS 2.0